Grill

Big Green Egg

Door het stevige materiaal en een goede constructie houdt de Big Green Egg zijn hitte goed vast en is hij erg duurzaam. De buiten temperatuur heeft geen invloed op de binnen temperatuur van de BGE, waardoor het stuk vlees of vis er mooi gegrild en heerlijk sappig eruit komt. Door producten te garen op de BGE geeft dit een bijzondere en gewaardeerde smaak.

Geschiedenis

De Big Green Egg vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze ‘Kamado’ (oven, vuurplaats).

Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn, werd de Kamado door de Amerikanen in Japan ontdekt. Ze waren verrast hoe smaakvol en sappig de gerechten die hierin bereidt werden en namen deze Kamado mee naar huis. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de barbeque bereidde.

In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbare klei, maar van ruimtevaart keramiek. Dit door de NASA ontwikkelde materiaal is uiterst duurzaam en weerstaat extreme temperaturen.

Al snel ontdekten de echte liefhebbers dit unieke apparaat. De internationale opmars van de Big Green Egg was niet meer te stuiten.

Voor meer informatie en uitleg over de Big Green Egg, kunt u een kijkje nemen op de website.

Voor gerechten die bereid zijn op onze Big Green Egg, zie onze menukaart.